Nyhed

Affaldsindsamling i Tønder 2019

Søndag den 31. marts inviterer Danmarks Naturfredningsforening på den årlige affaldsindsamling i hele landet. Her samler mere end 100.000 frivillige borgere affald i naturen og giver en hånd til lokalsamfundet. Du kan også være med til at give din lokale natur en hånd, opfordrer Jan Ravnborg, formand i DN Tønder.

Du kender det sikkert. Et cigaretskod mellem tæerne på stranden eller synet af en øldåse på stien, hvor du går. Det er bare irriterende. Det mener langt de fleste danskere i hvert fald. Affald i naturen er til gene for mennesker, det er til gene for dyrene, og så er det også et problem for miljøet.

Derfor samler hele Danmark affald ind søndag den 31. marts. Det gør DN Tønder også, og du kan være med, oplyser Jan Ravnborg. Det er mødested ved Medborgerhuset på Østergade 63 kl. 10-12.00. DN byder på kaffe og rundstykker. 

– Vi sætter stor pris på, at vores lokale natur er ren og pæn, så vi kan få nogle gode naturoplevelser. Derfor samler vi affald ind. Men det handler også om at sende et signal til andre om, at det ikke er i orden at smide affald i naturen.

–  I år prøver vi noget nyt på indsamlingen. Vi tæller dåser, som vi plejer, men vi vil også tælle cigaretskod – vi håber, I er med på den. Hver dag havner millionvis af skod nemlig i naturen.

God læring for børn
Der er også god læring for både store og mindre børn i at samle affald op efter andre. Det skaber gode ambassadører, der ved, hvordan man opfører sig i naturen, fortæller Jan Ravnborg:

– Det er drønirriterende, og det føles uretfærdigt at samle op efter andre. Derfor er Affaldsindsamlingen en vigtig læring til børn. De får selv en god adfærd helt fra barnsben, der smitter af på andre, siger Jan Ravnborg.

Det sociale i højsædet
- Igen i år sætter vi fællesskabet i højsædet i indsamlingen. Det er dejligt, at vi kan kombinere arbejdet for naturen med hyggeligt samvær med naboer, kaffe og kage, siger Jan Ravnborg.

Tilmelding er ikke nødvendig, og alle kan være med. Medbring gerne selv handsker. DN uddeler affaldssække til alle.

Kontakt for mere info: Medlem af DN Tønders bestyrelse, Hans Tonnesen tlf.: 60 93 38 64.

Tid og sted: Medborgerhuset, Østergade 63 i Tønder. Kl. 10 – 12.00.