Gåsegodnattur 2016

Søndag den 18/12 var det årets Gåsegodnattur. Naturvejleder Hans Tonnesen tog alle med på tur. Det har efterhånden udviklet sig til en hyggelig tradition, at man hvert år omkring Vintersolhverv går ud på diget, for at ønske de arktiske gæs og vore vintersvaner godnat! Starten gik kl. 15.00 fra Bachmanns Vandmølle/Visemøllen i Tønder. Vigtigt var varm påklædning, godt fodtøj og evt. lidt varmt/stærkt til halsen! Så ønskede vi hinanden glædelig solhverv og fejre lysets tilbagevenden. 

Det var en herlig eftermiddag, med skønt vejr og skønne mennesker. Mange troppede op ved Bachmanns vandmølle og gik med ud til Nørresøen, trods håndboldkampen på TV. 
"Gåsegodnatturen" er efterhånden blevet en dejlig tradition! I år så vi dog ikke specielt mange gæs! Der lå en del pibe, trold og krikænder og lille lappedykker. Vandrikse blev hørt.

Der gik "en lille gewesen" rundt og ved fælles hjælp fik vi gang i en "Kelly Kettle", så vi kunne lave en "Tote Tante" (cacao og
 rom) Alle ønskes en glædelig Jul og glædelig solhverv - dagene bliver snart længere, så det er bare med at komme ud og få en på opleveren!

Gåsegodnattur 2015

Søndag den 20/12-2015 var det atter tid til "Gåsegodnattur" og naturvejleder Hans Tonnesen tog alle med på tur. Det har efterhånden udviklet sig til en lille tradition, at vi hvert år omkring Vintersolhverv, går ud på diget for at ønske de arktiske gæs og vore vintersvaner, god nat. Starten gik kl. 15.00 fra Bachmanns Vandmølle/Visemøllen i Tønder. Vigtigt var varm påklædning, godt fodtøj og evt. lidt varmt/stærkt til halsen, så vi kunne ønske hinanden glædelig solhverv og fejre lysets tilbagevenden! Dette år var der mange gæs at se.

Gåsegodnattur 2014

Søndag den 21/12-2014 blev det tid til årets Gåsegodnattur. Vi mødtes ved Bachmanns Vandmølle(Visemøllen) kl. 15.00. Naturvejleder Hans Tonnsen informerede først om status på Snæbel projektet. Derefter gik vi med diget ud til Nørresøen for at se fuglene komme ind til natlogi. Vigtigt var varmt tøj og kikkert. Evt. lidt varmt til halsen.