Naturens Dag 2017

Der var god opbakning til Naturens dag i Hønning plantage, søndag 10/9 2017. Ung som gammel var mødt op og der blev udvist stor interesse i jagten i naturens spisekammer. Vi mødtes ved bålhytten i Hønning plantage, hvor vi startede med en gåtur i området, hvor naturvejlederen fortalte om det vi så undervejs. Vi fandt vilde brombær til de pandekager vi skal bagte over bål. 

Der blev også fundet mange forskellige svampe, også spiselige! 😊 Her var det de brunstokkede rørhatte der dominerede, men der blev også fundet nogle fine kantareller. Svampene blev tilberedt på pander over bål, side om side med pandekagerne. Smagen var himmelsk og der var ikke et øje tørt! - (mest på grund af røgen fra bålet) 😉
(Billeder: Louise Jensen) Tak!

Naturens Dag 2016

Søndag den 11/9 2016 var det Naturens Dag. Temaet var "Fiskens dag". Hvordan det gik kan du læse om i denne artikel fra JyskeVestkysten:

Naturens Dag 2015 

Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet markerede Naturens Dag. I år skete det søndag 13. september og da gik det hele i "fisk". Der blev lokket med en fisketur ved Sparrekassebroen. Her var naturvejlederne Hans og Bo Tonnesen klar med fiskestænger og madding, men man kunne også tage sit eget grej med. Var man ikke til fiskeri, kunne man bare møde op alligevel. Lige i nærheden var Tønder kommunes sundhedskonsulent Louise Jensen nemlig klar med kongespil og disckrolf for alle. 

Der var stor opbakning til arrangementet ved Sparekassebroen i Tønder, hvor specielt mange børn sammen med forældre og bedsteforældre mødte op. Der blev fanget mange forskellige fisk og et par aborrer endte deres dage på trangiasættet. Aborrerne smagte himmelsk og fik ben at gå på :-) Naturvejlederne Hans og Bo Tonnesen havde et fint samarbejde med Sundhedskonsulent Louise og hendes to hjælpere fra Tønder Kommune